Zallayas kennelblogg

Zallayas kennelblogg

Zallayas kennelblogg

Här kommer jag skriva lite mer om vad som händer på hundfronten.

Äntligen!!!

Parning och valpningPosted by Tove Söderblom Wed, July 15, 2015 21:15:27
I går var det dags för Zallys ultraljud för att se om hon var dräktig. Jag var ganska så nervös och försökte att hålla mig kall..jag vet ju hur besviken jag blev sist. Tack och lov följde Peter med mig så jag skulle slippa sitta själv med besvikelsen om hon gick tom igen.
När det var dags så fick Zally ligga på rygg i en slags skumgummi-vagga. Skönt för henne faktiskt. När hennes ynka få strån var bortrakade var det dags för veterinären att börja. Hon sökte och sökte med manicken på magen och var alldeles tyst…för tyst. Inga små blåsor syntes hur hon än letade.
-Hur länge sedan var det du parade henne? frågade hon.
-Eeh, för 31 dygn sedan ,sade jag.
-Hon har gått tom en gång förut eller hur? sade hon.
Då kände jag hur hoppet sjönk djupare och djupare. Skulle det inte bli några valpar..hade jag åkt på parningsresa och missat min sons konfirmation helt i onödan?
Då sa hon att hon inte var van att göra ultraljud och att hon skulle kolla det andra livmoderhornet också.
Då såg vi!!! EN VALP! Jag måste nog haft norra halvklotets största leende. (Jag såg nog ut som Forrest Gump när han tappade stödskenorna och upptäckte att han kunde springa.)
Jag blev så överrumplad att man kunde se valpen. Den kickade och sparkade med småbenen och duttade med nosen. Man såg de ihopknipna ögonen och lillsvansen. Så otroligt kul när man trott att det enda som skulle synas var en blåsa med en liten knopp i på sin höjd.
När veterinären kommit överrens med utrustningen så hittade hon två valpar till i det livmoderhornet och en valp i det första hornet. Det var ovanan (experten var på semester) och för lite gel som gjorde att hon missat den först.
Alltså fatta hur lycklig jag är?! Äntligen blir det valpar.