Zallayas kennelblogg

Zallayas kennelblogg

Zallayas kennelblogg

Här kommer jag skriva lite mer om vad som händer på hundfronten.

D-kullen 4 veckor

Parning och valpningPosted by Tove Söderblom Thu, October 25, 2018 17:57:21
Nu är valparna i D-kullen snart 4 veckor. Min kompis Jessica var och hälsade på mig idag och då hjälpte hon mig att fotografera dem. Inte helt lätt att få tre busiga valpar att stå stilla på samma bild. Att de dessutom står på ett bord är väldigt spännande och man fick vara snabb i vändningarna ibland.
Från vänster ser ni tiken Zallayas Disa, i mitten har ni hanen Zallayas Dunder och till höger ser ni tiken Zallayas Dimma.

Förväntan

Parning och valpningPosted by Tove Söderblom Wed, January 10, 2018 21:22:19
Nu är det åter igen ett tag sedan jag skrev något här, men nu känns det som att det är dags. Jag är så full av förväntan!...varför då?
Jo, strax innan jul åkte jag och min man ner till Karlstad med vår tik Zally till den fantastiska hanen Billing. Det var alltså dags för parning. Progesteronprovet vistade att det var dags så - lätt som en plätt! Väl på plats visade det sig att det inte var så lätt som vi trodde (eller ville tro). Oj, vad de gillade varandra! Det var verkligen kärlek direkt. De lekte, kelade och Billing tvättade Zallys öron grundligt. Tyvärr så var Zally lite för hög på bakbenen för hanen så han kom inte riktigt i rätt läge för att para - men oj vad ha försökte. De försökte hela tiden men det blev inte någon hängning så vi gav upp. Kvällen efter så gav vi upp och släppte ut dem på tomten. Där i den mörkaste delen av trädgården bakom en buske så verkar det som att de fick till det i alla fall. Vi såg ingen hängning men jag är ganska så övertygad att de fick till det.
Väl hemma så blev Zally genast sådär värdig och lugn som hon blivit tidigare. Hon har bara legat i bädden och lixom "småflinat" lite åt oss. Typ som "jag vet något som inte ni vet". Promenaderna har inte varit intressanta utan jag har fått klä på henne sele och reflexvästen i bädden och tvingat ut henne. Det enda som hon har tyckt varit kul är när hon fått springa bredvid sparken eller kört NoseWork. I går kom tecknet som jag väntat på - hon kräktes!!! Yes!!! Det brukar vara ett tecken på att hon är dräktig för tikarna kan må lite illa i tredje veckan då äggen fäster i livmoderväggen. Hoppas, hoppas, hoppas! i dag bokade jag tid för ultraljud också så den 22/1 får vi veta säkert. Jag är så full av förväntan...Valparna 8 veckor

Parning och valpningPosted by Tove Söderblom Tue, May 30, 2017 10:33:21
Nu är Bond-gänget 8 veckor och fulla av liv och bus.

När de var 7 veckor så åkte hela ligan ner till Ann-Marie Stålgren i Söråker för lite fotografering. Bilåkningen gick jättebra och de sov mest hela tiden. Väl framme hos Ann-Marie och Lillis så fick de springa omkring på deras fina inhägnade tomt (med GRÖNT gräs)och rusa av sig innan det var dags att posera. Ann-Marie och jag är lika tokiga och fantasifulla så vi ville göra ett James Bond tema på bilderna så de passade till deras kennelnamn. Fotningen gick jättebra men jag är djup tacksam att Lillis fanns där och hjälpte till att vara "målvakt". Man skulle vara bläckfisk för att klara av det själv.

Nu är valparna besiktade och två av dem (Bosse och Happy) har nya hussar och mattar. De kommer dock att bo kvar hos oss i två veckor extra tills att de fått börja sin semester. Zigge blev sent avbokad så honom söker vi nya intressenter till.

B-kullen 4 veckor. Namn och sånt.

Parning och valpningPosted by Tove Söderblom Sun, April 30, 2017 12:59:24
Nu har Zallys andra kull blivit fyra veckor. Jag har medvetet väntat med att skriva i min blogg tills nu för det är nu det blir roligt att beskriva hur kullen utvecklas.
Ja, det blev en B-kull men samtidigt fick de ett tema - James Bond agent 007.
Tiken kommer att heta det coola namnet Zallayas Bondbrud i stamtavlan. Det var min dotter som kom på det och jag tyckte att det var så hysteriskt bra. Sen valde vi att fortsätta på samma tema. Så sagt och gjort så får ena hanen heta Zallayas Bond, James Bond och den andra hanen Zallayas Blofeld. Blofeld har många kliat sig i huvudet över och man behöver nog vara en inbiten Bondfantast för att veta vem han är. Det är James Bonds nemesis och styvbror. Han med den långhåriga katten som är lite hemlig. I senaste filmen "Spectre" så var han med igen faktiskt.
Ja hur som helst, mina små agenter växer och frodas. Detta är en mycket jämnare kull än förra gången. De följer varandra viktmässigt och de ser ut att vara lite samma "modell". Hanen med mycket mörkt ser dock ut att kunna bli den som blir tunnast - lite sportmodell.
Nu bor de i köket sedan en vecka tillbaka i sin megastora valplåda. Där har de mjuk bädd, en koja, värmelampa och olika saker att aktivera sig med. Lådan är bara 30cm hög så när de tar sig ut så får de röra sig fritt i de rum som inte har tjocka mattor. De har en alldeles egen barnsköterska - storasyster Ina. Hon är så otroligt förtjust i valparna.
Hon tvättar, leker och övervakar dem. Zally låter henne hållas och tycker nog att det är skönt med lite avlastning ibland.
Nu så springer de runt riktigt bra. Balansen är väl inte heeelt hundra men de gör framsteg varje dag. Tänderna har också kommit till Zallys stora förtvivlan. Det gör ju ONT!!! när de diar.
Nu har valpköparna börjat komma på besök också.och det är verkligen jättetrevligt. Det är fortfarande inte bestämt vem av familjerna som ska få vilken hanvalp ännu. Jag vill studera dem en stund till för att se vem som passar bäst hos vem.Parning mellan Zally och Emil

Parning och valpningPosted by Tove Söderblom Sat, February 04, 2017 22:00:01
Så, nu har vi varit och parat Zally uppe i Umeå. Zally och Emil fattade tycke för varandra direkt och hade vi inte varit uppmärksamma så har det blivit parning ute i kylan. Väl inne i värmen så hade de bara ögon för varandra. Det blev en parning (utan häng) på tisdagen och en parning (med häng) på onsdagen så nu hoppas vi på valpar i början av april :)

Hane!

Parning och valpningPosted by Tove Söderblom Sun, November 20, 2016 16:53:42
Nu har jag äntligen hittat en finfin hane till Zally. Han heter Emil, bor i Umeå hos sin matte Anette och har en fantastisk arbetslust. Emil har inga valpar sedan tidigare men väldigt bra hälsoresultat och kompletterar upp Zallys brister. Det ska verkligen bli jättespännande och hoppas att de fattar tycke för varandra <3. Så nu väntar jag bara på att Zally ska börja löpa..;)

Första valpen lämnar boet.

Parning och valpningPosted by Tove Söderblom Wed, October 07, 2015 09:59:26
I morse flyttade lilla Alma hemifrån till sin nya familj. Det blir en lång resa för henne med tåg ner till Gråbo utanför Göteborg, men i mattes och husses trygga famn kommer allt att gå bra.
Jag ser fram emot att följa Alma på hennes upptåg och aktiviteter där nere. Therese och Patrik är båda aktiva hundmänniskor som sysslar med aktivering, lydnad, agility och utställning. Hon är redan anmäld till valpkurs och hon får tre nya flockmedlemmar i hemmet:) Jag tror helt och fast på att hennes liv kommer att bli aktivt och kärleksfullt<3
Zeb (Alvar) kommer att bo kvar här en vecka till. Det känns skönt att inte båda valparna far samtidigt. Det är skönt för kennel-matte och husse att få ta det lite successivt så här första gången. Man har ju fäst sig vid dem så oerhört...

4 veckor

Parning och valpningPosted by Tove Söderblom Mon, September 07, 2015 19:25:10
Nu har valparna blivit hela 4 veckor. Helt otroligt vad tiden har gått fort. Jag kan inte förstå att halva tiden redan har gått och att jag bara har 4 veckor kvar med två av dem...
Tur att jag får behålla en valp i allafall:)
Igår hade en av dem fått sina tänder. Ojj vad hon tuggar och gnager med gott resultat. Mamma Zally uppskattar dock inte allt tugg på spenarna. Det märks att det känns för hon skriker till och går därifrån.
Annars är det full rulle i valplådan. De har fått flytta in i köket nu så de får stå ut med allt. Jag dammsuger, bakar bullar och skramlar med diskmaskinen. Allt för att de ska vänja sig med vardagliga ljud och saker tills de flyttar hemifrån. Golvet är stort och rymligt men lite halkigt. Då får man träna på att hålla balansen bra när man springer i full galopp.
De har fått börja att smaka på lite mat. Det går riktigt bra nu faktiskt, men det är ju bara litegrann de äter. Jag brukar ge dem köttfärs med rå äggula eller färskfoder utspätt med vatten.
Ska lägga upp lite nya bilder snart när jag kommer åt min andra dator. Bilderna ligger i den.
Kramkram.

Next »