Zallayas kennelblogg

Zallayas kennelblogg

Zallayas kennelblogg

Här kommer jag skriva lite mer om vad som händer på hundfronten.

Valputställning

UtställningPosted by Tove Söderblom Sat, November 03, 2018 15:56:05
I dag har jag varit med min fodertik Lycka 8 månader (Zallayas Cajsa Snöloppa) på VNKKs årliga valputställning. Hon fick bra och rättvis kritik av domaren Nina Karlsdotter och slutade som 4:a av 5st tikvalpar. Det var väldigt trevligt och det viktigaste för mig var att vi hade en bra kontakt i utställningsringen och att jag kunde visa henne rättvist - det lyckades vi med ;)
Sen är det alltid så kul att träffa andra kompisar och uppfödarkollegor när man är där.

D-kullen 4 veckor

Parning och valpningPosted by Tove Söderblom Thu, October 25, 2018 17:57:21
Nu är valparna i D-kullen snart 4 veckor. Min kompis Jessica var och hälsade på mig idag och då hjälpte hon mig att fotografera dem. Inte helt lätt att få tre busiga valpar att stå stilla på samma bild. Att de dessutom står på ett bord är väldigt spännande och man fick vara snabb i vändningarna ibland.
Från vänster ser ni tiken Zallayas Disa, i mitten har ni hanen Zallayas Dunder och till höger ser ni tiken Zallayas Dimma.

Förväntan

Parning och valpningPosted by Tove Söderblom Wed, January 10, 2018 21:22:19
Nu är det åter igen ett tag sedan jag skrev något här, men nu känns det som att det är dags. Jag är så full av förväntan!...varför då?
Jo, strax innan jul åkte jag och min man ner till Karlstad med vår tik Zally till den fantastiska hanen Billing. Det var alltså dags för parning. Progesteronprovet vistade att det var dags så - lätt som en plätt! Väl på plats visade det sig att det inte var så lätt som vi trodde (eller ville tro). Oj, vad de gillade varandra! Det var verkligen kärlek direkt. De lekte, kelade och Billing tvättade Zallys öron grundligt. Tyvärr så var Zally lite för hög på bakbenen för hanen så han kom inte riktigt i rätt läge för att para - men oj vad ha försökte. De försökte hela tiden men det blev inte någon hängning så vi gav upp. Kvällen efter så gav vi upp och släppte ut dem på tomten. Där i den mörkaste delen av trädgården bakom en buske så verkar det som att de fick till det i alla fall. Vi såg ingen hängning men jag är ganska så övertygad att de fick till det.
Väl hemma så blev Zally genast sådär värdig och lugn som hon blivit tidigare. Hon har bara legat i bädden och lixom "småflinat" lite åt oss. Typ som "jag vet något som inte ni vet". Promenaderna har inte varit intressanta utan jag har fått klä på henne sele och reflexvästen i bädden och tvingat ut henne. Det enda som hon har tyckt varit kul är när hon fått springa bredvid sparken eller kört NoseWork. I går kom tecknet som jag väntat på - hon kräktes!!! Yes!!! Det brukar vara ett tecken på att hon är dräktig för tikarna kan må lite illa i tredje veckan då äggen fäster i livmoderväggen. Hoppas, hoppas, hoppas! i dag bokade jag tid för ultraljud också så den 22/1 får vi veta säkert. Jag är så full av förväntan...Tomt!

ÖvrigtPosted by Tove Söderblom Mon, June 12, 2017 13:42:12
Åh så tomt det känns nu när två av Zallys tre valpar åkt till sina nya familjer. Tack och lov så får jag daglig information och bilder på dem så jag är inte helt utan…
Tur att Zigge ska stanna tills på torsdag - skönt med en mjuk övergång. Jag har fäst mig så otroligt mycket vid dem men sörjer inte att de inte ska bo här. Jag har ju varit inställd på det hela tiden så…men det är konstigt ändå.
Nu ska vi ut på vår dagliga skogspromenad. Zigge följer givetvis med och han är så himla duktig att gå i koppel.

Annas present

ÖvrigtPosted by Tove Söderblom Thu, June 01, 2017 15:28:37
Idag har jag gjort i ordning en fin födelsedagspresent till min fodervärd Anna som tar hand om Alma på bästa sätt. Min goda vän Ann-Marie Stålgren har redigerat bilden jag tog på henne så att bakgrunden blev svartvit och sedan printade hon ut den på sin superproffsiga fotoprinter. Det kluriga var dock att hitta en snygg ram som passade bilden för Anna gillar guld. Till slut så hittade jag denna på nätet på BGA fotobutik - visst blev den snygg till bilden? Vill du köpa en lika snygg ram så kommer länken här:

?

Valparna 8 veckor

Parning och valpningPosted by Tove Söderblom Tue, May 30, 2017 10:33:21
Nu är Bond-gänget 8 veckor och fulla av liv och bus.

När de var 7 veckor så åkte hela ligan ner till Ann-Marie Stålgren i Söråker för lite fotografering. Bilåkningen gick jättebra och de sov mest hela tiden. Väl framme hos Ann-Marie och Lillis så fick de springa omkring på deras fina inhägnade tomt (med GRÖNT gräs)och rusa av sig innan det var dags att posera. Ann-Marie och jag är lika tokiga och fantasifulla så vi ville göra ett James Bond tema på bilderna så de passade till deras kennelnamn. Fotningen gick jättebra men jag är djup tacksam att Lillis fanns där och hjälpte till att vara "målvakt". Man skulle vara bläckfisk för att klara av det själv.

Nu är valparna besiktade och två av dem (Bosse och Happy) har nya hussar och mattar. De kommer dock att bo kvar hos oss i två veckor extra tills att de fått börja sin semester. Zigge blev sent avbokad så honom söker vi nya intressenter till.

B-kullen 4 veckor. Namn och sånt.

Parning och valpningPosted by Tove Söderblom Sun, April 30, 2017 12:59:24
Nu har Zallys andra kull blivit fyra veckor. Jag har medvetet väntat med att skriva i min blogg tills nu för det är nu det blir roligt att beskriva hur kullen utvecklas.
Ja, det blev en B-kull men samtidigt fick de ett tema - James Bond agent 007.
Tiken kommer att heta det coola namnet Zallayas Bondbrud i stamtavlan. Det var min dotter som kom på det och jag tyckte att det var så hysteriskt bra. Sen valde vi att fortsätta på samma tema. Så sagt och gjort så får ena hanen heta Zallayas Bond, James Bond och den andra hanen Zallayas Blofeld. Blofeld har många kliat sig i huvudet över och man behöver nog vara en inbiten Bondfantast för att veta vem han är. Det är James Bonds nemesis och styvbror. Han med den långhåriga katten som är lite hemlig. I senaste filmen "Spectre" så var han med igen faktiskt.
Ja hur som helst, mina små agenter växer och frodas. Detta är en mycket jämnare kull än förra gången. De följer varandra viktmässigt och de ser ut att vara lite samma "modell". Hanen med mycket mörkt ser dock ut att kunna bli den som blir tunnast - lite sportmodell.
Nu bor de i köket sedan en vecka tillbaka i sin megastora valplåda. Där har de mjuk bädd, en koja, värmelampa och olika saker att aktivera sig med. Lådan är bara 30cm hög så när de tar sig ut så får de röra sig fritt i de rum som inte har tjocka mattor. De har en alldeles egen barnsköterska - storasyster Ina. Hon är så otroligt förtjust i valparna.
Hon tvättar, leker och övervakar dem. Zally låter henne hållas och tycker nog att det är skönt med lite avlastning ibland.
Nu så springer de runt riktigt bra. Balansen är väl inte heeelt hundra men de gör framsteg varje dag. Tänderna har också kommit till Zallys stora förtvivlan. Det gör ju ONT!!! när de diar.
Nu har valpköparna börjat komma på besök också.och det är verkligen jättetrevligt. Det är fortfarande inte bestämt vem av familjerna som ska få vilken hanvalp ännu. Jag vill studera dem en stund till för att se vem som passar bäst hos vem.Parning mellan Zally och Emil

Parning och valpningPosted by Tove Söderblom Sat, February 04, 2017 22:00:01
Så, nu har vi varit och parat Zally uppe i Umeå. Zally och Emil fattade tycke för varandra direkt och hade vi inte varit uppmärksamma så har det blivit parning ute i kylan. Väl inne i värmen så hade de bara ögon för varandra. Det blev en parning (utan häng) på tisdagen och en parning (med häng) på onsdagen så nu hoppas vi på valpar i början av april :)

Next »